Veckans planer och gårdagen

Igår var det måndag igen... Det märktes verkligen när vi satt med vårt projektarbete (eller seminarium som lärarna kallar det för). Ingen kunde verkligen koncentrera sig. Men vi tog oss igenom! WUHU! 
 
Därefter satte jag mig och pluggade lite medan jag vänta på Jesper. Vi drog iväg på en fika då vi båda hade cravings efter kaffe. Jag och Patric skulle sluta äta fika, chips osv. men vi har inte satt upp några regler än så jag tog mig friheten att köpa en muffins igår på Espresso House, så värt! 
Vi drog hem till mig sedan och satte oss för att plugga lite grann innan jag skulle börja med maten :) Jag lagade världens godaste bolognese till middag och maten tog slut haha. Tur att jag hann plocka undan till matlådor.. jösses vad grabbarna åt! 
 
Den här veckan blir ganska lugn också. Jag har en massa att plugga på och förbereda inför nästa vecka. Vi har examinationer. En muntlig och en skriftligt. Den muntliga är jag inte nervös inför utan det är den skriftliga som jag tycker är lite småjobbig. Jag har inte haft flyt när det gäller mitt skrivande det sista. *Peppa peppa ta i trä* 
 
Idag har vi föreläsning mellan 13-16 så jag ska sitta av den tiden (skämt åsido, man tappar fokus efter 2 timmar så det blir nästan som att man sitter av 1 timmes kvarsittning eller något) och sedan ska jag åka ut till Patric och handla lite inför veckan. Vi har inte bestämt vad vi ska äta i helgen men det borde vi lista ut under dagen och det kan jag luska på när jag har tappat mitt fokus på föreläsningen. Jag hoppas nästan att vi slutar tidigare men ändå inte (mer tid att sitta av och utan saker att göra)... Imorgon har vi föreläsning också, samma tid. Sen en workshop på torsdag tror jag. Det börjar närma sig slutet på denna kursen (vilket är helt sjukt) och det är dags att börja nästa. Jag hade tur som bara behövde beställa en enda bok :-D 
 
Jag måste också fundera ut vilka blogginlägg som jag ska göra denna veckan. Det börjar bli kallt så min chans att testa Glacial-flaskan med soppa börjar närma sig. Jag tänkte iallafall lägga ut Del 1 av mina studietips, det blir kul!! Jag har jobbat många år och många timmar på att hitta en metod som JAG tycker är mest effektiv. Sedan beror det alltid på hur man är som person och hur man lär sig bäst. Jag kanske kan dela upp det i kategorier och olika inlägg.. Hmm... tål att tänkas på! 
 
//M. 
Vardag | | Kommentera |

Mobilinlägg från sängen

Wow, sikken dag. Jag vaknade tidigt och sen var det full fart hela dagen. Vi rensade våra garderober från kläder som vi inte använder och skänkte bort 2 fulla kassar som jag hoppas att någon blir glad för. Min regel är: Använder du det inte på ett år så hamnar det i skänka-bort-högen. 

Mamma och Martin dök upp runt fyra och vi grejade lite innan jag och mamma lagade en vegetarisk lasagne med keso och purjolök. Mums! När de åkt hem så landade jag och Patric i sängen (soffan är våt efter att jag och mamma bestämde oss för att skura den). Vi kollade på en film och det var två långa timmar för P. Han hade sett den förut och visste alla gobitar så jag grillade honom på detaljer när jag inte orkade vänta... 

Imorgon är det måndag igen.. jag har ett seminarium med min basgrupp (utan lärare) och sedan kommer bästis med mig hem och sover över här :) kuuuul! 

//M. 
Vardag | | Kommentera |

Helgens planer

Trevlig lördag allesammans! 
Jag sov sjukt länge inatt, ca 12 timmar. Mitt huvud var helt slut efter denna veckan och det känns fortfarande :) Jag står just nu och lagar en kalops. Första långkoket på den nya spisen! Hitills så tycker jag ändå att det funkar bra men jag gillade min gamla spis, jag visste vart jag skulle sätta temperaturen. Men det lär jag mig ganska fort tror jag :) 
 
Denna helgen är ganska slapp. Patric är iväg och dömmer i Kungsbacka och jag pluggar/lagar mat hemma + tvättar haha. Jag springer emellan badrummet, köket och vardagsrummet som en duracellkanin :-P Imorgon kommer min mamma och styvpappa. De ska hjälpa oss att byta en grej i badrummet som gör att våra lampor blinkar när man sätter på dem. Vi ska också äta middag tillsammans! Patric får laga en vegetarisk lasagne tänkte jag :) 
Jag fick ett sms från en kompis som frågade om han kunde boka vår soffa på måndag då hans tjej inte är hemma och han hade ingen lust att vara själv :) Well of course! Så vi får lite besök på måndag också :) 
 
Tanken var att jag skulle skriva mina tankar angående en Glacial-flaska som jag har använt i en vecka nu men jag känner att jag vill testa att ha varma vätskor i den också och inte bara kalla. Så den "recensionen" kommer så småningom :) (hur stavas det ordet egentligen? eller är det två ord?) 
 
Oh well, jag ska gå och röra i min gryta nu och sedan ta tvätten! Jag kikar in senare eventuellt med en liten bild på hur JAG lagar min kalops, den är allt lite otraditionell :) 
 
//M. 
Vardag | | Kommentera |
Upp